Case Study

In The Middle Of The Nite

De wereld van Stefan Glerum wordt door sommigen retro-futuristische genoemd. Geïnspireerd door vroeg 20ste eeuwse bewegingen zoals Art-Deco, Bauhaus, Italiaans futurisme and Russisch constructivisme, combineerd hij populaire ‘poppy’ themas met een strakke tekenstijl. Een stijl die wij bij Crooked Line al lang zeer bewonderen., Crooked Line was dan ook zeer vereerd om samen met Stefan Glerum te mogen werken aan een videoclip voor DJ en producer RipTide.

Category

Animatie

De uitdaging voor Crooked Line was om de illustraties van Stefan Glerum tot leven te wekken en trouw te blijven aan zijn illustratieve stijl. Alle voertuigen zijn minutieus uitgevoerd in 3D, waardoor de race van het scherm afspat, zonder dat je echt door krijgt dat dit 3D is. Daarnaast zijn alle explosies frame voor frame getekend.

Na een jaar noeste arbeid in de vrije uurtjes was de video klaar. De video ging in het Ketelhuis in première en is daarna online gelanceerd. Online was de video zeer succesvol en werd al snel verkozen tot Vimeo Staff Pick. Een feit waar we bij Crooked Line nog steeds trots op zijn!