Case Study

Fuel Duel

Op papier is iedereen de zuinigste, maar in werkelijkheid vallen deze cijfers altijd tegen. Men maakt grote claims over laagste verbruik en weinig CO2 uitstoot, maar dit blijkt dan alleen onder ideale omstandigheden en in een laboratorium haalbaar te zijn. Hoe breng je die claims van het papier naar de werkelijkheid? Hoe kan je laten zien dat Mercedes dit anders aanpakt?

Category

Animatie

We hebben een concept ontwikkeld waarbij we de papieren wereld letterlijk verbeelden. Een wereld waarin verschillende trucks met elkaar de strijd aangaan op papier. Maar uiteindelijk breekt de Actros door het papier heen om de fysieke wereld eronder te laten verschijnen. Want uiteindelijk is het de echte wereld waar je de Mercedes-Benz Actros moet ervaren! Want daar is de Actros ongeëvenaard!

Voor deze animatie hebben veel tijd besteed aan het bouwen van de papieren wereld. Hou vouw je een vrachtwagen? En hoe breek je door het papier heen? De video werd onder andere gebruikt voor een portable beeldscherm dat per post verstuurd werd naar klanten, op de website en in online promotie.