Case Study

Information Risk Assesment

Phishing is een groot probleem. Juist als je haast hebt of met andere dingen bezig bent kan je slachtoffer worden van phishing aanvallen. Zo kan een klein slordigheidje grote gevolgen hebben. Hoe leg je aan je werknemers uit om juist tijdens de dagelijkse handeling waakzaam te blijven? Een groot IT consultancy bureau vroeg ons om een concept voor een spel te ontwikkelen om hier bewustzijn over te creëren. Slim met gevoelige data omgaan en je bewust zijn van de risico’s van phishing is cruciaal. Een verkeerde klik kan al snel grote financiele gevolgen hebben. Dus is de vraag…. Hoe bescherm jij jouw privacy; op het werk, tijdens je commute en thuis?

Category

Interactief

Wij verzonnen een spel waar je als consultant op meerdere locaties aan de slag kan. Gedurende je dag wordt je op verschillende momenten bloot gesteld aan risico’s; op het werk, in de metro naar huis en thuis. Als speler moet je deze risico’s leren herkennen en op de juiste manier afhandelen. Wat voor informatie deel je met collega’s en op welke manier kan je phishing e-mails herkennen, hoe ga je om met vertrouwelijke notities, wat voor informatie kan je telefonisch delen in de publieke ruimte?

Wij hebben in 3D verschillende locaties gebouwd om een realistisch situatie te schetsen waar werknemers zich in konden herkennen. Het spel werd op intranet aan alle werknemers aangeboden. Dankzij games met dit soort scenario’s leren werknemers situaties herkennen en zo wordt bewustzijn gecreëerd die helpt bij het veilig stellen van privacy gevoelige informatie.