Case Study

Cousteau's Phishing Adventure

Hoe herken je een phishing email en waar moet je precies op letten? En hoe maak je van de meest voor de hand liggende metafoor (vissen of ‘phishing’) iets dat leuk, mooi en uitnodigend is? Een groot IT consultancy bureau vroeg ons om te helpen deze metafoor verder uit te diepen. Geïnspireerd op de diepzee verkenningstochten van Jacques Cousteau gaan we in deze cursus op zoek naar exotische vissen of ‘phishes’.

Category

Interactief

Phishing emails worden steeds beter, steeds kleurrijker en lijken steeds echter. In deze cursusleer je waar je op moet letten en welke soorten er zijn. Van de simpele email met valse link, tot volledige branded phishing emails die niet van echt te onderscheiden zijn. Naarmate je dieper gaat worden de phishing mails steeds complexer en zijn ze lastiger van nep te onderscheiden. Ieder vis exotischer dan de ander.

Met je gele onderzeeër ga je op ontdekkingsreis door verschillende onderwaterwerelden. Van prachtig kleurrijk koraal, tot de groene kelp bossen naar de gloeiende vulkanische diepe zee. En als het goed is kom je uiteindelijk een stuk wijzer en veiliger boven water!