Case Study

Who's done it?

Een fout zit in een klein hoekje. Maar een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Zeker als het om gevoelige gegevens van klanten gaat. Hoe creëer je bewustzijn over de omgang met gevoelige gegevens en wat moet je doen als het misgaat? Een groot IT-consultancy bureau vroeg ons om het concept voor een spel te ontwikkelen om hier bewustzijn over te creëren. Met 400.00 werknemers wereldwijd is het beschermen van klantgegevens cruciaal. Een klein datalek kan al snel grote financiële gevolgen hebben. Dus is de vraag: Wie heeft er gelekt?

Category

Interactief

We verzonnen een spel waarbij je meerdere werknemers moet interviewen over een datalek. Wie heeft met welke data gewerkt? Wie heeft er het laatst gewerkt in het bestand? Door de juiste vragen te stellen ontdekt de speler wat er is misgegaan en wanneer. Vervolgens moet de speler de gebeurtenissen op een tijdlijn zetten om zo het datalek de reconstrueren.

Dit spel werd bedrijf breed aangeboden aan alle werknemers via intranet. Het spel kon zowel op laptop als mobiel gespeeld worden, en duurt ongeveer 10 minuten Om uit te spelen. Dankzij games met dit soort scenario’s leren werknemers situaties herkennen en kan men werken aan gedragsverandering en hopelijke een bredere bewustwording als het gaat om werken met gevoelige klantgegevens.